Menu vinduet - Gen-EFX

DVD-lab giver dig mulighed for at tilføre utallige effekter på objekter og baggrunde.

Menu: Menu - Effects

Enkle objekt effekter
Du kan tilføre en af disse enkle effekter:  Skarpere (Sharpen), Uklar (Blur) og Deinterlace.

Automatisk fjernelse af interlace (Deinterlace)
DVD-lab fjerner som standard interlace på grafik, der trækkes over i gennemsyns vinduet "Preview", til en menu eller som tilføjes som et kapitel markerings billede.

Det anbefales at bevare denne indstilling, medmindre den har en uønsket virkning på visse film stilbilleder.

Gen-EFX
DVD-lab har mange yderligere effekter lige ved hånden. Det er nogle særlige algoritmiske effekter sædvanligvis omtalt som "Gen-EFX".

Gen-EFX effekterne kan anvendes på det valgte objekt (som billede, knapper eller stilbilleder), baggrunden eller baggrunden + objekt

Når du anvender Gen-EFX på baggrunde eller baggrunde + objekt vil resultatet blive indsat som en ny baggrund.

Menuen Gen-EFX anvendt på objekter Gen-EFX  anvendt på Baggrunden Gen-EFX anvendt på Baggrunden + Objekter

Arbejde med Gen-EFX
Gen-EFX har 12 mindre billeder i en ydre ring og et større billede i midteb. Det midterste billede er den effekt som vil blive tilføjet. De 12 mindre billeder er eksempler på tilfældige effekter eller variationer af en effekt.

Vilkårlig
Tryk på knappen "Random". Hermed ændre de 12 billeder helt tilfældigt. Hvis du kan lide en af effekterne klikker blot på billedet. Denne effekt tilføjes herefter billedet i midten.

Mere af denne slags (More of this kind)
Knappen "More of this kind" vil generere tilfældige variationer af billedet i midten til de12 ydre billeder .

Mindre variationer
Klikker du på det midterste billede, vil de 12 billeder danne variationer baseret på billedet i midten.

Bibliotek (Library)
Da Gen-EFX fungerer vilkårligt med mere end tusindvis mulige effekter og variationer, kan du gemme den aktuelle variation i et bibliotek og herfra kalde den frem påny.

Nyt bibliotek

Ved at trykke på knappen "New" vil du blive anmodet om at danne en nyt *.eff bibliotek. Du kan gemme det i DVD-lab mappen, således at det kan være synligt i oversigten over biblioteker "Library".

Bibliotekerne fungerer som en mappe i Stifinder.

For at åbne en eksisterende mappe, skal du klikke på den i biblioteksoversigten. Her vil du kunne "gå ind i" biblioteket og vælge eller tilføje en variation.

Tilføj en ny variation til biblioteket
Du kan gemme den aktuelle variation som element (item) i ethvert åbent bibliotek

Indtast først et nyt navn navn og tryk på tilføj (Add). Det nye element vil blive tilføjet i bunden af det aktuelt åbne bibliotek

Fjern et element
Du fjerner et element ved at vælge det og trykke på knappen "Del".

Tips og Tricks
De grundlæggende billed justerings funktioner er allerede lagt ind i biblioteket "Basic".
Mange af de øvrige effekter er især brugbare til at lave spændende baggrunde. Nogle af disse kan du finde i biblioteket "The Background Maker".

En del af de øvrige effekter kan ved første øjekast virke usædvanlige eller kaotiske. Men de er velegnede til at lave baggrunde og interessante strukturer ud af næsten et hvilken som helst billede.
Ideen med en baggrund er at lave et billede interessant, men uden at det tiltrækker sig for megen opmærksomhed. At benytte et film stilbillede som baggrund opfylder ikke dette behov og det fremstår amatøragtigt.

Ved at kombinere baggrund + objekt kan du let tilføje tekster med forskellige fonte på selve baggrunden, hvilket ofte kan berige strukturen.

På billedet ovenfor blev tekst knapperne også blandet sammen med selve baggrunden med forskellige vinkler ved at anvende Gen-EFX på baggrund + objekt.

Gentagen brug af Gen-EFX er nøglen
For at skabe passende baggrunde, kan du gentage brugen af Gen-EFX nogle gange. Fx blev det grønne billede ovenfor skabt fra et film stilbillede og ved at anvende Gen-EFX på baggrunden et resultat, som havde meget lidt at gøre, hvis overhovedet noget, med originalen, og dog opnåede vi en spændende struktur.

Selvfølgelig er det op til dig at finde ud af, hvilke effekter du vil tilføje og hvor ofte du vil gentage brugen af Gen-EFX. Der er tusindvis af kombinationer du kan opnå, så ingen baggrunde vil blive ens. Husk blot på, at baggrunden i sig selv ikke bør tiltrække for meget opmærksomhed til sig selv.

Obs.: Du kan tilføje et film stilbillede som menu baggrund ved at trække et et billede fra gennemsynsvinduet "Preview" over på menuen mens du samtidig holder SHIFT tasten trykket ned.