Projekt vinduet (Project)

Projekt vinduet viser dig elementerne i dit projekt på en velorganiseret måde. Delene i projektet udgør det indhold og de elementer, som vil udgøre din DVD, når den er blevet kompileret. Disse elementer er film (Movies), menuer (Menus), diasshows (Slideshows) og relationerne (Connections) imellem dem. Du kan have flere film og menuer, men du har altid kun et element til at vise relationerne.

Åben et element vindue.
Hvis du eksempelvis vil åbne vinduet  Movie 1 for at tilføje film og lyd, skal du dobbeltklikke på Movie 1 elementet i projekt vinduet. Det åbnede vindue vil også blive vist med et faneblad på den nederste kant af arbejdsområdet:

Du kan åbne eller lukke disse elementer efter behov. Hvis du lukker et bestemt element, fx Movie 1, vil det stadig indgå i projektet, vinduet vil blot være skjult.

Fjerne et element
For at fjerne et element fra projektet, skal du vælge det i projekt vinduet og trykke på Delete tasten på tastaturet. Du kan fjerne film og menu elementer, men du kan ikke fjerne elementet relationer.

Tilføje et element
Du kan tilføje yderligere film eller menu elementer ved at trykke på knapperne umiddelbart over projektets træstruktur.

Alle de film du vil have på din DVD, selv korte klip, skal have sit egen film vindue. Der skal mindst være et film vindue med et film klip, for at programmet kan kompilere en DVD.

En DVD behøver ikke at have en menu. Den kan blot begynde at afspille filmen, når DVD'en indsættes i DVD afspilleren. Se Relationer.

DVD Topologi.

Du kan se et enkelt overblik over data på den måde, som de fysisk vil blive skrevet til DVD'en på.

Når du vælger et objekt i Projektet, vil det blive markeret i DVD Topologi vinduet som en ring, der repræsenterer den fysiske position af disse data på DVD mediet.

Obs.: Området tæte ved DVD'ens kant er mest udsat for ridser. Det er derfor klogt at tilføje de mindre betydende data der. Dvs. når du tilføjer film, bør du begynde med de mest vigtige først.

Det fysiske overblik kan også hjælpe dig med at fastslå, hvor lang DVD laseren skal hoppe, hvis du forbinder to film efter hinanden.