Menu vinduet - Eksternt underbillede (External Sub-Picture)

Menu: Menu - External S-Picture

DVD-lab giver dig mulighed for at indlæse et underbillede skabt i andre udviklings/billedbehandlings programmer. I de fleste andre udviklings programmer kan du importere en menu ved at tilføje en baggrund og et underbillede. Derefter skal du definere hotspots, dvs. de aktive områder af menuen, der skal reagere på museklik.
Det kan du også gøre med  DVD-lab, hvis ikke du vil benytte programmets mange menu muligheder.

Obs.: Du kan faktisk mikse et eksternt underbillede med DVD-lab objekter og deres udarbejdede underbilleder.

Du ved allerede hvordan du importerer en menu baggrund - bare træk et billede over fra vinduet med råmateriale og tryk på SHIFT tasten.

Indlæse et eksterne underbillede (Load External Sub-picture)
Med denne kommando kan du indlæse et eksternt underbillde som en bmp fil. Filen skal være i størrelsen 720x480 ved NTSC eller 720x576 ved PAL.
Du vil ikke kunne se nogle ændringer, medmindre du i menuen afkrydser kommandoen "Show External Subpicture".

Herefter skal du definere knappens firkanter -  Gruppe Hotspot er lige det rette værktøj. Du skal bare tegne hotspot rundt om det område, hvor du vil have knapper og så tilføje lænker til dem.

Fjern et eksterne underbillede (Remove External Sub-picture)
Denne kommando fjerne laget med det eksterne underbillede fra menuen.

Gem som underbillede (Save As Subpicture)
Du kan også gemme det nuværende underbillede (indlæst eller lave taf DVD-lab) som en fil og herefter benytte det i andre udviklings programmer.

Her er et eksempel.

Vi har designet en menu i et andet program (for eksempel Adobe PhotoShop eller DVD Menu Studio). I dette eksempel forestiller vi os, at menuen er lavet i 
 DVD Menu Studio.

Vi eksporterer det som DVD menu ved brug af "Generic Export", så vælger vi "Normal Subpicture" og BMP filer. Gem det med et navn, fx mymenu og der vil blive oprette 2 bmp filer - en meny benævnt mymenu.bmp og et underbillede mymenu_sub.bmp.

Hvis du benytter andet software skal du manuelt lave en baggrunds fil og en underbillede fil - Dem, der kender til at oprette menuer med DVDMaestro, bør nu føle sig hjemme.

Træk filen mymenu.bmp til fanebladet "Video & Audio" og træk det herfra over på menuen samtidig med at du holder SHIFT tasten nede. (SHIFT gør, at billedet indsættes om baggrund og ikke som objekt)

Hermed får vi indsat en baggrund i vores menu

Nu skal du gå til menuen Menu => External S-Picture og vælge kommandoen "Load External Sub-picture". Vælge den anden fil mymenu_sub.bmp.
Underbilledet bliver nu indlæst. Du kan kontrollere og se underbilledet ved i menupunktet "External S-Picture" at vælge kommandoen "Show External Sub-picture"


Til sidst mangler vi at tilføje knap firkanter med gruppe hotspot og tilføje lænker til dem.

Det var det, nu kan du simulere menuen og afprøve den.

Selvfølgelig er dette kun et eksempel på at arbejde med grafik skabt udenfor DVD-lab. Du kan givet lettere designe en sådan menu udelukkende i DVD-lab's udviklingsmiljø. Du kan overveje at lave baggrunden i Real-DRAW, PhotoShop eller en anden passende software og tilføj derefter tekst knapper i DVD-lab, som tekst objekter.