Menu vinduet - Skabelon (Template)

Skabeloner er en enkel og let måde at gemme menuer til senere brug.

Menu: Menu - Add from Template
Menu: Menu - Export - As Template

En skabelon har et gemt miniature billede sammen med filen, som du kan se i den dialog der fremkommer ved tryk på kommandoen "Add from Template".

Skabeloner er designet med henblik på at udgøre et basis med med en række elementer, som kan variere fra projekt til projekt, såsom tekst overskrifter og lænker. En anden egenskab ved skabeloner er, at du kan erstatte tekst objekter og tilføje lænker direkte fra tilføj (Add) på skabelon dialogen, som det vises her.

For hvert tekst element i skabelonen vil "Tilføj fra skabelon" (Add from Template) dialogen give dig mulighed for at redigere teksten og eventuelt valgmuligheder for steder, som teksten kan lænke til.

Tænk på at en Film i Projektet har fået sine Kapitel markeringer tilføjet, så DVD-lab ved helt præcis, hvor der er. Klik på knappen "Lænke til" (Link To) som vist ovenfor, og der vil springe en menu frem, hvorfra du kan vælge det tilhørende kapitel mærke der skal lænkes til.

Træk på knappen "Næste" (Next) for at fortsætte eller knappen "Afslut" (Finish) når du er færdig med Menuen.

Hvordan oprettes en skakbelon
Menu: Menu - Export - As Template

Det er lige så let - opret en som du kan lide og benyt kommandoen "Menu-Export-As Template". Hus at gemme *stm filen i mappen med skabelober (Templates).

Hvordan oprettes skabeloner, der spørger om ændringer til tekster og lænker
For at lave en skabelon, der spørger om tekster og lænker skal erstattes, må du indstille den specielle knap etiket "Button Label (på fanebladet "Link" i "Menu properties") på det pågældende objekt.

Obs.: Dette er ikke påkrævet - du kan bare gemme menuen uden denne egenskab.

Der er tre dele af knap etiketten "Button Label":

askTitle Text-nolink [spørg titel tekst-ingen lænke]

Ved at benytte spørg (ask) i starten af enhver tekst, vil der blive oprettet en erstat tekst dialog i hjælpeassistenten for tilføj skabelon (Add from Template) for det pågældende objekt. Teksten der følger umiddelbart efter ask vil blive vist i ovenfor i redigerings tekst boksen i hjælpeassistenten.

Endelsen -nolink vil afbryde knappen "Link To" - så du ikke vil kunne tilføje en lænke til objektet fra hjælpeassistenten. Dette er indlysende brugbart til overskrifter og titler.

Hvis du ikke inkluderer -nolink, vil knappen "Link To" kunne benyttes.